A Digitális Témahét nyitóprogramjaként részt vettünk egy országos Flashmob pályázaton. 2019. április 5-én 11 órakor indultak a 9. c, 10. c, 9. b, 10. b,10. a, 10.d osztályok és egy csoport öt tanárral a Kossuth térre, hogy ott a DTH betűket megformáló diákokról fotók és videók készüljenek. A fénykép és video elkészítése kapcsán köszönjük Nyíregyháza Megyei Jogú Város segítségét. A diákok gyorsan, fegyelmezetten, ügyesen alakították ki a Digitális Téma Hét betűit.

Köszönjük mindenkinek a segítségét!

 

Április 9-én, a 9. AJTP/C osztály diákjai Gergelyné Pivarnyik Rita tanárnő vezetésével, április 11-én, csütörtökön pedig a 9.a osztály tanulói Kántorné Homolai Krisztina tanárnő vezetésével készítettek projektet csoportokmunkában az egészségtudatosság jegyében.

 

 

 


Április 10-én, szerdán Tóth Bence, a sikeres 18 éves innovátor bemutatta a „híres” okos kesztyű találmányát. Zsigó Zsolt tanár úr Vas Bertalan – éppen külföldön tartózkodó tanítványának – találmányát ismertette. A BánkiRobot Team tagjai évek óta érnek el országos és nemzetközi sikereket. Ezután a Kutató DIákok Mozgalmának alelnöke, Zsigó Miklós beszélt a szervezetükről.


A vendégek után Ladik Szabolcs a Dranken Technologia Transzfer Egyesület elnöke, a Robotika szakkörünk vezetője, beszélt az Zrínyiben szeptembertől működő Robotika szakkör munkájáról, versenyeiről, jövőbeli terveikről. A Dranken Technológia Transzfer Egyesület tagjai és szakköröseink robotbemutatóval kedveskedtek az érdeklődő diákoknak, vendégeknek.

 


Április 12-én, 12 órától a 9. b, 9. d osztályok számára „Irány a harmadik dimenzió!” címmel a – 3 dimenziós nyomtatásról az iskolákban – tartott előadást és gyakorlati bemutatót Huszár István tanár úr a Páterben.
Utána „A robotok már a spájzban vannak avagy kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától?” címmel a 10. c és a 11.e osztályok hallhatták meg Huszár István tanár úr előadását.