A formanyomtatvány innen letölthető:

Kollégiumi felvételi kérelem 2024/2025

Tisztelt Szülők! Kedves Leendő Kollégistáink!

A Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium két korszerűen felszerelt kollégiummal  rendelkezik. Az egyik az intézmény szomszédságában található, amely 174 tanuló elhelyezésére alkalmas. Az autóbusz- és vasútállomás és a helyi autóbuszjáratok megállóinak közelsége miatt a kollégium nemcsak a Zrínyisek, hanem más, nyíregyházi középiskolások körében is népszerű. A diákok 2×3, illetve 4 fős apartmanokban laknak. Minden lakóegységben külön tanuló- és vizesblokk található. A másik egységünk 13 éve a Tiszavasvári úton nyitotta meg kapuit. Jórészt az alsóbb évfolyamos zrínyisek és az AJTP-sek ellátását biztosítja 147 férőhellyel. Ez a város egyik legszebb, legjobb állapotú kollégiuma 3-5 fős szobákkal, saját tanuló- és vizesblokkokkal. Mindenben megfelel a 21. századi elvárásoknak. A középiskolákba való eljutást diákok órarendjéhez igazított helyi autóbuszjáratok biztosítják.

A nyugodt és hatékony tanuláshoz mindkét kollégiumban számos kisebb-nagyobb tanulói és modern informatikai terem áll rendelkezésre. Az épületek wifi hálózattal lefedettek.

A diákok étkezését menza biztosítja, és a kollégiumok minden szintjén 1–1 teakonyha is lehetőséget nyújt a főzésre, melegítésre. Az apartmanok saját hűtőszekrénnyel is rendelkeznek. Mindkét diákotthonban adott a mozgás lehetősége is, hiszen az épületekben, illetve szomszédságukban tornacsarnok, edzőterem és számos sportpálya található.

A magas színvonalú oktató- nevelő munkát az ez évben már mindkét kollégium 100%-os kihasználtsága, illetve a tanulók 4,4–4,6 közötti félévenkénti átlageredménye is igazolja. A Tankerület elvárásainak megfelelően az  Zrínyi AJTP illetve Zrínyi alsóbb évfolyamainak tanulóit a Tiszavasvári úti kollégiumba vesszük fel.  A külső intézményekből érkező kollégistákat igyekszünk a Széchenyi úti kollégiumban elhelyezni.

2024. április                                           

Szűcs Róbert kollégiumvezető