A 10.c osztály a szegedi bennmaradós hétvége során ellátogatott a Rákóczifalván működő macimúzeumba, amely egy magánszemély folyamatosan bővülő maci gyűjteménye. Az osztály tagjai átadtak egy Zrínyis macit, a gimnázium 100 éves alapításának emlékére.

A macit Novák Marianna ajánlotta fel és Bara Bianka hímezte bele a ZIG 100 feliratot. A múzeumból lehetőség volt „kölcsönözni” utazó macikat. A kölcsönzés feltétele, hogy utazások során a macikat fotózni kell és az így készült fényképeket a macimúzeum honlapján és facebook oldalán a tulajdonos megjelenteti. Jelenleg 14 maci járja a világot Dél-Amerikán át egész Ázsiáig és „küldi” a fotókat az érdekesebbnél érdekesebb helyekről.

Mivel az osztály a közeljövőben Londonba és Berlinbe utazik, valamint jövőre Olaszországba, majd Lengyelországba, mi is elhoztunk két utazó macit. A Londonba utazó kisebbet Williamnek, míg a nagyobb Berlinbe készülőt Sebastian Günternek nevezték el a diákok. A két maci mostantól kezdve az osztállyal utazik együtt és a készülő képeket a Zrínyis honlapra és facebook oldalra is töltjük… Kezdődjék a Macikaland!

 

                                                                                                                Szűcs Róbert