A projekt azonosítószáma: NTP-KNI-20-0008

A projekt címe: Titokzatos Ókor – Gorsium és Aquincum nyomában

Kedvezményezett: Nyíregyházi Tankerületi Központ Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium

Elnyert összeg: 1.482.000 Ft

A projekt megvalósításának időtartama: 2020.09.01. – 2021.06.30.

A projekt vezetője: Szűcs Róbert

Szakmai segítő: Suller Zoltán

A program célja a tanulók szemléletének és történettudományi ismereteinek tágítása, a történelem tantárgy népszerűsítése, az elméleti ismeretek rendszerezése, motiválás, ókortörténeti mini kutatás, kutatásmódszertan megismerése, pályaorientálás, hálózati tanulás, illetve a program lehetőséget biztosít a diákoknak kreatív ötleteik megvalósítására a program végén produktumaik, bemutatóik megismertetésére az iskola tanulóival, tanáraikkal.

Cél, hogy speciális ókortörténeti, ill. egyéb, a tananyagon túlmutató témák (tévhitek az ókorral kapcsolatban, eltűnt ókori népek, homoszexualitás, mint mikroszociális stratégia, ókori személyiségek és hátterük, a valódi polis stb.) megismertetésével felkeltjük az érdeklődésüket, bővítjük tudásukat, tágítjuk látókörüket..

A komplex tehetséggondozó program két napos tanulmányútjának célja, hogy hazánk két legjelentősebb ókori emlékét (Aquincum és Gorsium) testközelből is felfedezve szerezzenek tapasztalatokat a tanulók. A tanulmányút során a tanulók lazító programokon (színház, mozi) is részt vesznek.