A projekt azonosítószáma: NTP-MTTD-18-0199

A projekt címe: Guinness rekordok, érdekességek a matematika tükrében

Kedvezményezett: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium

Elnyert összeg: 1.398.000 Ft

A projekt megvalósításának időtartama: 2018.07.01. – 2019.06.30.

A projekt vezetője: Bartha Dénesné

 

 

A pályázat „A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” program keretében valósul meg.

Az egy tanéven átívelő, 60 órás komplex tehetséggondozó program a matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák elmélyítését szolgálja. A felfedezési tapasztalatokat nyújtó tehetséggondozó program a sokszínű élménypedagógia szakkör lehetőségeit kiaknázva, több tudományterületet átölelő komplex gondolkodást elősegítő, gazdagító foglalkozásokat takar a matematikából és természettudományokból tehetséges tanulóknak. A tanórán kívüli interaktív foglalkozásokon rendszereződnek ismereteik, új szemszögből ismerhetik meg az ember alkotta vívmányokat, kiegészítve kétnapos tanulmányi úttal és egy rövidfilm készítésével.

A program célja a világ eseményeinek élményközpontú megismerése Guinness rekordok és a világ érdekes történeteit feldolgozó matematikai feladatokon keresztül. A tehetségígéretes diákok matematikai és más tudományos ismereteinek bővítése.

A komplex tehetséggondozó program kétnapos tanulmányi útjának célja, hogy a tanulók  szerezzenek közvetlen köznapi tapasztalatokat.  Kétórás gyárlátogatáson vesznek részt egy autógyárban és egy struccfarmon ismerkednek  a strucctartás gazdasági és pénzügyi hátterével. A Csodák palotájában szembesülnek az őket körbevevő világ számos jelenségével.

A rövidfilm bemutatja a tehetséggondozó programot, a szakkörön szerzett felfedezéseket, élményeket.  A foglalkozásokon és a tanulmányi út során a diákok által készült felvételekből (videók, fotók) rövid film összevágásával és szerkesztésével fejlődik a tanulók digitális kompetenciája.