Kicsit hosszabb lesz a beszámolóm, a sok esemény miatt.
A mai nap a népművészet egyes ágairól szólt. Kis csoportunk a „Dunakanyar Népművészeti Verseny”-en vett részt ismét. Több kategóriában is képviseltetve volt gimnáziumunk. Mindegyikben nagyon szép eredményeket értek el diákjaink!
Népmesemondás kategóriában először mérette meg magát -Somos Zsuzsa, aki a zsűri elismerő véleménye mellett, kiérdemelte „sommelier mesemondó” címet, A bor című meséjéért.? (Ebben a kategóriában nem volt minősítési fokozat)
-Lipcsei Hajnalka, népi hangszer kategóriában, citerázásával ért el kiemelt arany minősítést. ?(Felkészítő tanára Hajdú Ágota, a Zeneiskolából)
-a”Gerlicék” páros táncukkal bronz minősítést érdemeltek ki. A pár tagjai: Bartha Anikó és Tassi Bence. ? (Felkészítő tanáruk Ugyan Attila, a Lókötők táncegyüttes vezetője) Bencének külön köszönet, hogy széchenyis diákként feláldozta a mai napját és kisegítette Anikót táncpartnerként!
-Figemadár lánycsoportunk arany minősítésben részesültek. ?A lányokat nagyon megdicsérték, hogy a nehéz dalcsokrot milyen szépen adták elő. Még kaptak egy adag dicséretet, miután kiderült, hogy a csoportot 2 fővel le kellett csökkentenünk☺️ Tagok: Bálint Eszter, Juhász Eszter, Katona Fanni, Kovács Orsolya (‘. mélyvízi debütálása ), Laczai Natália Éva, Papp Laura. És akik most nem énekelhettek, de ugyanúgy a csoport tagjai próbáról- próbára: Bartha Anikó, Bereznai Boglárka, Fodor Fanni, Lipcsei Hajnalka
-Gilicemadár fiúcsoportunk kiváló arany minősítést kapott nagyon elismerő szavak mellett.? A csokruk végére a zsűri is elérzékenyült. Tagok: Cser Péter, Sivadó András, Tomasovszki Márton
-szólóének kategóriában érdekes szituáció adódott. Úgy gondolom talán ez a legnagyobb elismerés, annak ellenére, hogy kicsit fájó is. 3 szólistánkról ugyanis azt gondolták, hogy zenei szakiskolások, akik népi éneket tanulnak , így egy cseppet lehúzták őket az értékelésbe, amit a díjkiosztón ki is hangsúlyoztak. El lehet képzelni a meglepetésünket!
A zsűri értékelése:
Bartha Anikó: arany minősítés ?
Bereznai Boglárka: ezüst minősítés – (a zsűri: „az érett éneklés miatt még lejjebb húztuk” ?
Cser Péter: arany minősítés ☺️
Fáradt, de annál tartalmasabb és eredményesebb napunk volt!
Köszönöm minden tanítványunknak az iskola méltó képviseletét, amit dr. Juhász Katalin és Navratil Andrea (zsűrik) ki is emeltek!