Iskolai pályázat

Iskolánk idén már ötödik alkalommal csatlakozik a Digitális Témahét nevű országos rendezvénysorozathoz.

Ennek keretén belül iskolai pályázatot hirdetünk két karegóriában. Elsősorban 3 fős (esetleg 2 fős) csapatok jelentkezését várjuk. A csapatok versenyeznek, pontokat gyűjtenek. A legtöbb pontot elért csapatot kategóriánként díjazzuk.

20 éve csatlakozott iskolánk az Arany János Tehetséggondozó Programhoz, ehhez kapcsolódik az első kategória feladata.

  1. kategória

Feladat:

Egy vagy több Arany János Tehetséggondozó Programban végzett, volt Zrínyis diák bemutatása.

Az elkésztett interjúk alapján készíteni kell egy szöveges dokumentumot, mely alkalmas lehet évkönyvbe való megjelenésre is. Ezen kívül prezentációt is kell készítenie a csapatoknak a volt diák bemutatására, melyet megfelelően animálva, időzítve kell lementeni és beküldeni. Ezeket a munkákat, majd az iskolai fényújságban bemutatjuk.

Egy személyt csak egy csapat választhat, ezért, mielőtt egy csapat megkeres egy volt zrínyis AJTP‑s diákok, kérjük, egyeztessen Gergelyné Pivarnyik Rita tanárnővel Facebookon vagy a zrinyiitanar@gmail.com
e‑mail címre küldött levélben. A levél tárgya Digitális Témahét 2021 legyen!

Minden csapat 10 plusz pontot szerezhet azzal, ha felkérésére volt AJTP‑s diák ír magáról egy cikket, bejegyzést az Arany évek Facebook csoportba. Ebben az esetben elvárás, hogy elsősorban pozitív élményeit ossza meg a cikkíró.

Plusz pontokat szerezhet az, akinek a közreműködésével volt AJTP‑s Zrínyis diák, illetve a program iránt érdeklődő 7., 8. osztályos tanuló, általános iskolában tanító szaktanár csatlakozik az Arany évek Facebook csoporthoz, és ezt igazolni is tudja.

Az értékelés szempontjai:

  • tartalom
  • a megfogalmazás stílusa
  • formája
  • érdekessége
  • a cikk egyedisége

2. kategória

Feladat:

Készítsetek az Oktatási Hivatal 9. osztályos (NAT 2020) matematika tankönyvében szereplő bármely feladathoz (minimum 2, maximum 5 feladatához) megoldást, szemléltető ábrát tetszőleges programmal. A használt program lehet Geogebra, Graph, bármilyen táblázatkezelő program pl. EXCEL, bármilyen függvényrajzoló program, stb.

A tankönyvek elektronikus változatai:

https://www.tankonyvkatalogus.hu/pdf/OH‑MAT09TA_I__teljes.pdf

https://www.tankonyvkatalogus.hu/pdf/OH‑MAT09TA_II__teljes.pdf

A kész pályázatok beadási határideje: 2021. április 3.

A pályázatokat a zrinyiitanar@gmail.com e‑mail címre kérjük küldeni.
A levél tárgya: Digitális Témahét 2021 – pályázat és a megfelelő kategória.

A levélnek tartalmaznia kell a pályázó csapat nevét, tagjainak teljes nevét, osztályát, az esedékes plusz pontok jogosságának igazolását.

A 2. kategóriában versenyzőktől várjuk az e‑mailben a használt szoftver megnevezését és a feladatok tankönyvi számát, oldalszámmal együtt a pályázók adatain kívül.

(Saját megoldásokat várunk! Ügyeljetek a szerzői jogokra!)